Jurk - JvKnet

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Jurk

JURK!


Jeroen van Koningsbrugge en Denis van de Ven zijn oude bekenden van elkaar, van de Toneelacademie in Maastricht. In 2000 gaan zij onder de naam JURK! een samenwerking aan, hetgeen resulteert in het absurdistische sketchprogramma "Nieuw Dier" bij Talpa. Samen hebben Jeroen en Dennis inmiddels hun eigen satirische programma getiteld "Draadstaal".
In het 1e kwartaal van 2010 staan de mannen samen op de planken met hun show "Avondjurk". Tijdens deze avondvullende muziekvoorstelling komen liedjes voorbij van het debut album van Dennis en Jeroen; Avondjurk.

Hierna blijft het lang stil rond de band van Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. Toch word er tussen de drukke TV werkzaamheden door hard gewerkt aan een nieuw album en theatershow. Twee jaar na de nummer 1 hit 'Zou Zo Graag' van het met goud bekroonde album 'Avondjurk' verschijnt het nieuwe album Glitterjurk. Het album Glitterjurk is een even herkenbare als verfrissende volgende stap van JURK! Dit geldt tevens voor de praktisch uitverkochte theatertour die hierop volgt.

Dat de tv blijft lonken blijkt wel uit het TV programma "Zaterdagavondjurk" wat in het najaar van 2013 te zien is op RTL4. Hier bijft het niet bij. In 2015 is Jurk! een van de deelnemende teams in het nieuwe SBS 6-programma Lekker Nederlands, waarbij ze tegen Nick en Simon strijden in het maken van de beste songtekst op reeds bestaande nummers.

Ondertussen hebben Jeroen en Dennis ook de ambitie om samen een politie serie te maken. Dit krijgt uiteindelijk vorm in de spannende tv-serie "Smeris" welke al snel erg populair wordt onder de liefhebbers van series zoals Flikken Maastricht. Seizoen 1 en 2 scoren goed kwa aantal kijkers en we verwachten niet anders dan dat seizoen 3, wat in het najaar van 2016 opgenomen zal worden, dat ook zal doen.

Wie geen genoeg kan krijgen van Dennis en Jeroen kon tot voor kort ook nog kijken naar Draadstaal bij de NPO. Want ondanks Jeroen zijn sabatical in Malibu gingen deze opnames gewoon door. Woensdag 20 april was de laatste aflevering van seizoen 6 van Draadstaal.

Het laatste nieuws omtrent de heren van Jurk! betreft een nieuw album wat naar eigen zeggen in 2017 zal verschijnen. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu